WRTS: óók voor uitlegvideo’s en oefentoetsen
tamiya
Dagelijks gebruiken tienduizenden middelbare scholieren WRTS om zich voor te bereiden op hun eerstvolgende toets. We zijn trots dat ongeveer 60% van álle middelbare scholieren ons platform weet te vinden. Maar: we zijn ons er ook van bewust dat er een aantal misverstanden bestaan over wat WRTS precies is en wat je ermee kan doen. We spraken hierover met ouders van verschillende WRTS-gebruikers en lichten hieronder de grootste misverstanden toe.
Misvatting 1: ‘Op WRTS kun je alleen woordjes leren voor taalvakken’
Eén van de genoemde misvattingen is dat gebruikers denken dat het digitale platform nog steeds alleen geschikt is voor het leren van gratis woordjes. WRTS startte hier weliswaar mee, maar tegenwoordig biedt het platform veel meer dan dat. Naast het woordjes leren voor taalvakken, biedt het platform ook een breed aanbod voor vakken zoals wiskunde en biologie. Denk hierbij aan het oefenen met oefentoetsen, persoonlijke oefenschema’s en uitlegvideo’s.
Daarnaast kunnen ze het gratis leren van woordjes met WRTS zo leuk maken als ze zelf willen. Onlangs heeft WRTS een nieuwe overhoormethode toegevoegd aan het oefenen van (officiële) woordenlijsten: Leren! Deze nieuwe methode van woordjes leren biedt een variatie van onder andere de overhoormethodes meerkeuze, hints en spelling. Binnen de overhoormethode wordt de woordenlijst opgesplitst in sets en krijgen ze steeds andere manieren van overhoren. Het is een wetenschappelijk onderbouwde methode die woordenlijsten oefenen voor de leerlingen leuker én uitdagender maakt.
Misvatting 2: ‘Help! Mijn boek staat niet op WRTS, dus nu kan ik niet oefenen’
Bij WRTS zijn we druk bezig om zoveel mogelijk boeken, vakken en leerjaren toe te voegen aan het platform. We werken samen met de meest gebruikte uitgeverijen in het onderwijs. Het kan voorkomen dat bijvoorbeeld het specifieke wiskundeboek van jouw kind (nog) niet aangeboden wordt op ons platform. Wees gerust: ook hier bieden wij een oplossing voor!
Via het platform kan jouw kind makkelijk aangeven welk boek er ontbreekt. Daarnaast kan er op WRTS door hele platform gezocht worden op specifieke onderwerpen (zie voorbeeld hieronder). Zo vinden scholieren makkelijk gewenste zoekresultaten, ongeacht niveau, leerjaar of boek. Ook al staat een bepaald boek nog niet op ons platform; de benodigde lesstof kan nog steeds geoefend worden. Naast deze oefeningen en uitlegvideo’s, vinden ze in de resultaten ook lijsten en vragen van andere gebruikers over het specifieke onderwerp.
Misvatting 3: ‘Leren via WRTS is saai!’
Heeft je kind geen zin om wéér te leren met dezelfde saaie woordenlijst? Dan kunnen ze er een quiz van maken! Vanuit de woordenlijsten kunnen leerlingen quizzen aanmaken en die weer delen met klasgenoten. Zo kunnen leerlingen elkaar op leuke wijze overhoren en voorbereiden op de volgende toets.
Gebruikers met een premium account hebben bovendien twee extra overhoormethodes en toegang tot kant-en-klare oefentoetsen en uitlegvideo’s. Inmiddels staan er op WRTS al meer dan 6.000 uitlegvideo’s met bekende YouTube docenten als Math with Menno en biologie Joost.
Leuk extraatje: de quizzen kunnen ook gedeeld worden met docenten. Zij kunnen met hun docentenaccount een ‘live battle’ in de klas starten voor het testen van de kennis óf gewoon als een uitdagende educatieve ijsbreker. Lees hier meer over WRTS live.